Ayrımcılığa Karşı Hak Odaklı Haber Analizi Çalıştayı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile birlikte 22 Kasım 2021 tarihinde “Rights-Based News Analysis Workshop Against Discrimination” başlıklı çalıştay düzenlenmiştir. Çalıştaya Çukurova Üniversitesi'nden 30 öğrenci katılmıştır. Katılımcıların yarısını uluslararası öğrenciler oluşturmuştur. Divan Otel'de gerçekleşen çalıştayda Çiğdem Altunok BMMYK hakkında bilgi vermiş, ardından merkez araştırmacılarından İlke Şanlıer kısaca göç olgusu ve mevzuatı üzerine konuşma yapmıştır. Ardından Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Zeynep Özarslan ayrımcılık ve nefret söylemi üzerine bir konuşma yapmıştır. Bu konuşmanın ardından öğrencilerin örnek haberlerdeki nefret söylemini analiz etmeleri ve hak odaklı bir dille yeni haber metni yazmaları konusunda takım çalışması düzenlenmiştir.